22.4.10

Savannah Rocks Athens

Απ' ότι φαίνεται το live των Kylesa  θα γίνει κανονικά την Κυριακή. Το θηρίο απο την Ισλανδία έχει κουλάρει πλέον και η κατάσταση με τις μεταφορές επανέρχεται στους πρότερους ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή οι Kylesa μαζί με τους Dark Castle συνεχίζουν την ευρωπαϊκή  περιοδεία τους που είχε σαν αφετηρία το Βέλγιο στις 4 του Απρίλη. Απο τότε δίνουν καθημερινά συναυλίες οργώνοντας την σκιασμένη Ευρώπη. Έτσι θα έρθουν και στην Αθήνα (για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο), χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα. Ενώ ο τελευταίος σταθμός τους πρίν απο εμας θα είναι η Αυστρία στις 24. Επιπλέον, οι τελευταίες ανταποκρίσεις απο το Roadburn μιλούν απλά για μια ισοπεδωτική εμφάνιση. 
Τα πράγματα εντός συνόρων για τη παρέα απο την Savannah της Georgia είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Μοιράζονται τον τίτλο της καλύτερης μπάντας της πόλης  (και όχι μόνο) μαζί με τους κολλητούς τους Baroness, διανύοντας παράλληλα το δέκατο έτος της υπαρξής τους. Με τέσσερα δισκάκια στις αποσκευές τους και με τα δύο τελευταία ειδικά (Time Will Fuse Its Worth-2006, Static Tensions-2009) να μας έχουν αφήσει με το στόμα ανοικτό πρέπει να περιμένουμε πολλά. Αυτή τη στιγμή άλλωστε βρίσκονται στο peak της καριέρας τους. Είναι μία απο τις περιπτώσεις τελευταία, που σηματοδοτούν το πού πάει ή μπορεί να πάει η φάση με τον ακραίο ήχο. Έχοντας δηλαδή πολλά μπολιασμένα στοιχεία στη μουσική τους καταφέρνουν να ακούγονται αρκετά ξεκάθαροι. Είναι ακραίοι αλλα με νόημα και με συγκεριμένη πρόταση (που θα έλεγε και ο Γιωργάκης για το ΔΝΤ). Δεν φλυαρούν. Σε πατάνε στα πιο νευραλγικά σημεία του νευρικού σου συστήματος. Τσιτώνεις και αντιδράς σαν λυσσασμένο σκυλί.
Επειδή τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, ακολουθεί ένα πολύ καλό interview που έδωσαν, δίνοντας μας μια πολύ καλή γεύση για το ποιοί είναι και το τι να αναμένουμε.
Να μη ξεχάσω και τους δικούς μας πολυ καλούς Lucky Funeral που τα πράγματα πάνε όλο καλύτερα γι' αυτούς όσο περνάει ο καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: