27.4.10

The student and the teacher…


Ωραία ματωμένα horror νέα από το μέτωπο του Rob Zombie. Χτες ανήγγειλε ότι ετοιμάζει νέα ταινία και σήμερα το πρωί είναι νο.1 στα μηχανάκια ψαξίματος σε όλη την Αμερική.

Στα μουσικά τώρα, μπορεί να θέλαμε το καινούριο δίσκο του πιο
groovy από ότι τελικά ήταν, αλλά ο τύπος κάνει αυτό που γουστάρει. Οι πιο old-school κιθάρες του Hellbilly Deluxe 2 θύμιζαν κάτι από Alice Cooper, και τι πιο φυσιολογικό από το να πάνε σε περιοδεία μαζί δάσκαλος και μαθητής.
«Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο δάσκαλος και ποιος ο μαθητής» έκανε με νόημα ο
Alice Cooper σε σχετική του συνέντευξη. Το Gruesome Twosome tour θα τσακίσει Καναδά και Αμερική από Απρίλη (έχει αρχίσει το πανηγύρι) μέχρι και τουλάχιστον Αύγουστο....Και εντάξει ο Zombie, αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Αμερικάνοι δε χορταίνουν με τίποτα τον 62χρονο τεμαχιστή παρθένων Alice Cooper।

Δεν είναι όμως και τόσο περίεργο αν σκεφτείτε βέβαια ότι τύποι με την δημοφιλία του Zombie
τον έχουν ως σούπερ επιρροή, κυρίως στο στυλ και την όλη θεματολογία.


Σε αυτό ο (γιος παπά)
Alice Cooper επηρέασε μια για πάντα όλο τον ακραίο ήχο: η horror θεματολογία του διανθισμένη με χιούμορ και θεαματικές ακραιότητες που παραπέμπουν σε καρτούν δεν έφυγε ποτέ από την μόδα εδώ και 30 χρόνια… Οι κλασσικές heavy metal μπάντες πx πήραν το στυλ του και το έκαναν πιο σκοτεινό, ακραίο και μυστηριακό, ενώ άλλοι όπως ο Zombie το έκαναν πιο φαντασμαγορικό, φασαριόζικο, καρτουνίστικο και φτιαγμένο για αρένες. Σαν να έχει δίκιο ο γιος του παπά που λέει ότι ο Ρομπ είναι... "ο μικρός μου αδερφός"...




ΥΓ: Δεν μας χάλασε που δεν παίζει να τους δούμε με τίποτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: