15.4.10

Farflung - An Unbelievable Story

Η πιθανότητα να υπάρχουν και να έχουν επισκεφτεί τον πλανήτη μας εξωγήινοι πολτισμοί είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει έστω και για μια φορά στη ζωή του, κάθε γήινο. Οι απόψεις διίστανται και είναι τόσες, όσες σχεδόν και οι κωλοτρυπίδες αυτού του πλανήτη. Προσωπικά για μένα το ζήτημα έχει λυθεί εδώ και λίγο καιρό με αρκετά ξεκάθαρο τρόπο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη απο τους Farflung.
Μια μπάντα που παίζει όχι απλά rock, αλλά βεβαίως βεβαίως, τι άλλο απο heavy spacerock. Οτι αφορά τους Farflung το βρίσκεις στο δίκτυο με το σταγονόμετρο, κι αν το βρεις. Συγκαλύπτονται όλα με ένα πολύ επιδέξιο τρόπο. Μετά απο μία εκτενή αναζήτηση όμως, τα πάντα σχεδόν έχουν πλέον αποκαλυφθεί.
Προσγειώθηκαν πριν απο περίπου 30-40 χρόνια στη Γή και συγκεκριμένα στο γνωστό L.A. Τόπος προέλευσης, άγνωστος. Πήραν ανθρώπινη μορφή και άρχισαν να παρακολουθούν όλες τις πολιτιστικές εκφάνσεις αυτού του περίεργου πλανήτη. Γρήγορα τους προσέλκυσε η μουσική αφού μέσα απο αυτή οι γήινοι εκφράζονταν με το καλύτερο τρόπο και ήταν πιο εύκολο να τους κατανοήσεις.  Δεν άργησαν να ανακαλύψουν και να λατρέψουν το rock αφού όταν έπεσαν στα χέρια και στ' αυτιά τους ήχοι απο Pink Floyd, Hawkwind μέχρι Tangerine Dream και Monster Magnet ένοιωσαν κάπως πιο  οικεία. Ήταν αυτή η γλυκιά νοσταλγία γαι τη πατρίδα και για το σπίτι τους που είχαν αφήσει πίσω. Απο απλοί παρατηρητές κατέληξαν να ξεχάσουν τον αρχικό σκοπό της επίσκεψής τους και να γίνουν ένα και αυτοί, με όλο αυτό το τρελό party που διεξαγόταν. Ώσπου πρίν απο περίπου 15 χρόνια πήραν μια μεγάλη απόφαση. Αφού είδαν και άκουσαν τα πάντα συνειδητοποίησαν οτι αν μπορούν να το κάνουν αυτοί (οι γήινοι), μπορούμε και εμείς και ακόμη καλύτερα. Αυτό ήταν! Απο τότε οι Farflung αποτελούν γεγονός.


Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με το τί έχουν καταφέρει μέχρι τώρα:
Κανονικά δισκάκια
25.000 Feet Per Second (Flipside,1995)
The Raven That Ate The Moon (Flipside,1997)
The Belief Module (Bad Acid, 1998)
The Myth Of Solid Ground (Farflung, 1999)
Απο τη φούργια τους οτι ξέχασαν να βάλουν στα προηγούμενα το μάζεψαν εδώ:
So Many Minds, So Little Time (Cleopatra, 1998)
9 Pin Body (Brainticket, 2003)

Για όσους δεν έχουν πιστέψει μέχρι στιγμής τίποτα, στο τελευταίο τους έργο για εξώφυλλο έβαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία κάπου απο τη πατρίδα.

Farflung-A Wound In Eternity (MeteorCity, 2008)

1. Unborn Planet
2. Endless Drifting Wreck
3. Like It Has Never Been
4. Stella Volo
5. Ix
6. Silver Shrooms
7. Invincible
8. Precognition
9. R-Complex (bonus)
10. Posession (bonus)






Αν και τώρα υπάρχουν κάποιοι που δυσπιστούν, το παρακάτω βίντεο τα λέει όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: