9.12.09

Για περάστε! Για περάστε!

Η είδηση που τρέχει απο σήμερα το πρωί αναρτημένη στο Rocking.gr και μας έχει ανάψει φωτιές είναι πως το Sonisphere Festival έρχεται στην Ελλάδα στις 24 Ιουνίου. Στα φημολογούμενα συγκροτήματα, για να συμμετάσχουν, βρίσκονται μεταξύ άλλων οι: Iron Maiden, Metallica, Rammstein, Slayer, Mastodon και Anthrax.!


Πρωτα απ' όλα λίγη γνωριμία με αυτό το Sonisphere Festival, μιας και δεν νομίζω να γνωρίζουν πολλοί στην Ελλάδα περί τίνος πρόκειται. Όλα ξεκινούν όταν ο κύριος Stuart Galbraith αποφασίζει να ψιλοπαρατήσει την ενασχόληση του με το Download Festival (το γνωστό festival που διεξάγεται στο Donington Park κάθε χρόνο και αποτελεί επι της ουσίας την συνέχεια του θρυλικού πλέον Monsters of Rock) και με την αμερικάνικη εταιρία συναυλιών Live Nation. Φτιάχνει λοιπόν τη δικιά του, Kilamanjaro Live, με αρχικό πλάνο τη διεξαγωγή συναυλιών σε διάφορες χώρες πέραν της Αγγλίας. Φήμες θέλουν τον Galbraith πέρυσι να έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο απο τους Metallica, κατα τη διάρκεια του οποίου, η μπάντα θα είναι headliner σε όλα τις συναυλίες του περιοδεύοντος Sonisphere Festival για τρία έτη! Πράγματι το φεστιβάλ ξεκινάει για πρώτη φορά το καλόκαίρι του 2009  με headliners τους Metallica και διεξάγεται με αρκετά μεγάλη επιτυχία σε έξι χώρες (Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Σουηδία και Αγγλία). Κατα τη διάρκεια αυτών των συναυλιών συμμετέχουν μπάντες (όχι βέβαια σε όλες τις χώρες) όπως Slipknot, Mastodon, Down, Prodigy, Machine Head, Anthrax, Saxon, Heaven & Hell (κάτω απο τους Linkin Park παρακαλώ!), Gojira και άλλες.

Έρχεται τώρα λοιπόν η σειρά του 2010 για το τι θα γίνει. Μέχρι πριν λίγη ώρα το μόνο σίγουρο ήταν το ποιές χώρες θα φιλοξενήσουν το φεστιβάλ και πότε.

Warsaw 16/6
Zurich 18/6
Prague 19/6
Sofia 22-23/6(!!)
Athens 24/6
Bucharest 25-27/6 (!!!)
Istanbul 25-27/6 (!!!)
Barcelona 10/7
Knebworth, UK 30/7-01/8
Stockholm 7/8
Pori, Finland 7-8/8

Το πρώτο επιβεβαιωνένο billing είναι αυτό της Πολωνίας, κάτι το οποίο έγινε σήμερα απο το επίσημο site του Sonisphere Festival  και απο αυτό των Metallica. Στην ανακοίνωση  τους πάντως οι Metallica αναφέρουν πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι headliners όλων των φεστιβάλ! Κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα ισχύσει μιας και πρίν λίγα λεπτά ακριβώς ανακοινώθηκε και το billing για Αγγλία.

Για κάντε όνειρα και στοιχηματίστε!!!





3 σχόλια:

Nicotino είπε...

Αδύνατον να παίξουν Μέιντεν και Μετάλλικα μαζί, οπότε μας βλέπω για Μετάλλικα (καλύτερα).

Ραμστάιν θα δούμε έτσι κι αλλιώς και ελπίζω να μην είναι και οι Σλέιερ σε οποιοδήποτε billing. Από κει και πέρα για Anthrax ψήνομαι τρελά.
Αυτό το Iron Maiden-Rammstein μαζί νόμιζα ότι μπορεί να γίνει μόνο στο Γκρέτσια. Τελικά υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Να το δικό μου Φεστιβάλ (ΝΙCOTINO FESTIVAL)
1)Οποιαδήποτε μπάντα-πρότζεκτ-σχημα του Al Jourgensen εννοείται (χεντλάινερ ασυζητητί)
2)Fear Factory (θα μας πάρουν τα μυαλά)
3)Rob Zombie(ς) (θα γίνει της πουτάνας)
4)Rammstein (θα γίνει της πουτάνας no.2)
5)Machine Head (κόλαση-άγχος-moshpit)
6)Anthrax (αγνό παραδοσιακό ανόθευτο moshpit no.2)

ΥΓ: παίζει headliner

El Tepito είπε...

Τελευταίο Ραπόρτο:

Warsaw 16/6 - Metallica, Slayer, Anthrax, Mastodon, Behemoth

Zurich 18/6

Prague 19/6 - Metallica, Heaven & Hell, Slayer, Anthrax, Mastodon

Sofia 22-23/6(!!)

Athens 24/6

Bucharest 25-27/6 (!!!)

Istanbul 25-27/6 (!!!)

Barcelona 10/7

Knebworth, UK 30/7-01/8 - Iron Maiden, Rammstein, Motlue Crue, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer, The Cult, Anthrax

Stockholm 7/8 - Iron Maiden, Heaven & Hell, Motlue Crue, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer, Anthrax

Pori, Finland 7-8/8 - Iron Maiden, Him, Heaven & Hell, Motlue Crue, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer, The Cult, Anthrax

ΥΓ 1: Ο Dio Θα την παλέψει? (Μακάρι ο κοντός)
ΥΓ 2: Λογικά η δουλειά πάει για Metallica, αν το πάρουμε με τη λογική των ημερομηνιών
ΥΓ 3: Αφήστε την Αθήνα! Για άλλη μια φορά το δρόμο τον δείχνει η Σόφια. Δύο μέρες? ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Nicotino είπε...

Metallica, Slayer, Anthrax και Megadeth λέει μαζί...
Καλά αυτό γινόταν πριν από 20 χρόνια, έτσι δεν είναι?