6.10.11

Μαύρο φίδι που σας έφαγε...


Τέταρτο album για τους Black Cobra και ο θεός να βάλει το χέρι του. Κι αυτό γιατί μετά το προπέρσινο Chronomega, που έκανε κάποια αίσθηση, το δίδυμο από το San Francisco συνεχίζει όχι απλά λυσσαλέα, αλλά κάτι παραπάνω. Εδώ όλα έχουν ανέβει ένα επίπεδο. Κιθάρες και τύμπανα, τα μόνα όργανα άλλωστε, κινούνται κατά πάνω σου το λιγότερο σαν οδοστρωτήρας. Παροξυσμός. Tσίτες χωρίς τέλος. Sludge και thrash εις σάρκα μίαν. Φαίνεται πως τα πράγματα όμως είναι και πιο μαζεμένα, σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους, και σίγουρα πιο μεστά και ώριμα. Τα φωνητικά έχουν βελτιωθεί και η παραγωγή είναι σαφώς η καλύτερη που έχουν κάνει (την ανέλαβε ο Kurt Ballou  των Converge). Ολοκληρωμένα και ωραία πράγματα. Σίγουρα θα το δούμε σε κάποιες λίστες στο τέλος του χρόνου.

Το album ονομάζεται Invernal και θα κυκλοφορήσει στις 11/10. Παρακάτω το tracklist και ένα πρώτο δείγμα με το εναρκτήριο Avalanche (τα φωνητικά θυμίζουν τον θείο Al ή ακούω πολύ Ministry και το έχω παραχέσει;). Για όσους πάλι δεν έχουν υπομονή εδώ όλο το album σε stream, μέχρι να βγει και επίσημα. Αυτά και καλά ξεμπερδέματα.  

Σχόλιο-Παρέμβαση: Ακούω και διαβάζω για κάποια απ' αυτά τα μεγαθήρια της μουσικής (της σκληρής), που μας πασάρουν συνέχεια και μας πρήζουν τα παπάρια, για το πόσο μεγάλα παπάρια έχουν, και λέω μήπως από το πολύ παπάρι με περνάνε και εμένα για παπάρα. Ίσως. Έχει παραγίνει όμως το κακό κύριοι. Από τη πολύ παπαρολογία σας μπερδεύετε συχνά τα παπαρο-θεριά με τα πραγματικά θεριά. Μαύρο φίδι που σας έφαγε όμως, κύριοι...


Black Cobra - Invernal
1. Avalanche
2. Somnae Tenebrae
3. Corrosion Fields
4. The Crimson Blade
5. Beyond
6. Erebus Dawn
7. Abyss
8. Obliteration



2 σχόλια:

Nicotino είπε...

Φυσικά και δεν υπάρχει υπομονή (τι ειν'αυτό;) και προχωρούμε πάραυτα σε ακρόαση. Πολλή βρωμιά.

Σε ποιούς απ'όλους αναφέρεσαι στο σχόλιο-τομή;

Τι σε νοιάζει..; Βγαίνουν τόσα καλά πράγματα που δεν προλαβαίνουμε ν' ακούμε.

El Tepito είπε...

Στα γνωστά μουσικά μέσα ενημέρωσης. Εσωτερικού και εξωτερικού. Ακριβώς όμως επειδή βγαίνουν τόσα πολλά πράγματα πολύς κόσμος τους εμπιστεύεται. Δεν είναι κι εύκολο να βρείς τι αξίζει σε όλο αυτό το χαμό.