26.8.10

Hard-Gore!

Όλοι πάνω κάτω γνωρίζουν την ιστορία της Parent Music Resource Center (PMRC). Μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε περί το 1985 απο τέσσερις ανοργασμικές συζήγους γερουσιαστών του USA.
Στόχος της ήταν να περιορίσει την πρόσβαση σε νέους σε μουσικές που θεωρούσαν ακατάλληλες για αυτούς και σύμφωνα με αυτές τους οδηγούσαν στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, τον σατανισμό και το αχαλίνωτο sex!  Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν τραγελαφικές καταστάσεις. 'Οπως ήταν αναμενόμενο τη μερίδα του λέοντος στη λογοκρισία αυτή κατείχαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες απο τον σκληρό και αντιδραστικό ήχο.
Οι κυρίες των κυρίων εκμεταλλευόμενες τις γνωριμίες τους αλλα και την εξουσία των συζήγων, κατάφεραν να ασκήσουν πίεση και να πείσουν τις δισκογραφικές να υπάρχει για κάθε δίσκο ένα αυτοκόλλητο που θα προειδοποιούσε τον αγνό νέο αν είναι κατάλληλος προς ακρόαση.
Μία απο τις κύριες που ίδρυσαν την PMRC και ουσιαστικά ήταν και η ψυχή της, ήταν η Tipper Gore, σύζηγος του μετέπειτα αντιπροέδρου, υποψήφιου προέδρου, ακτιβιστή για το περιβάλλον και κάτοχο(!!!) του νόμπελ ειρήνης Al Gore. Η ίδια μάλιστα ήταν η εμπνεύστρια του πασίγνωστου αυτοκόλλητου, πού όλοι τόσο έχουμε λατρέψει, του επονομαζόμενου μάλιστα και "Tipper sticker".   



Η πλάκα είναι τώρα οτι πρίν λίγους μήνες ο Al Gore χώρισε την κυρία Tipper Gore και έβγαλε όλο του το άχτι. Βγήκε και φωτογραφήθηκε με μπλουζάκια AC/DC και Megadeth. Δήλωσε οτι όλα αυτά τα χρόνια καταπιεζόταν ακούγοντας αηδίες, ενώ τώρα μπορεί απιτέλους να ακούσει ελεύθερα τους δίσκους των αγαπημένων του WASP. Πρόσθεσε μάλιστα οτι δεν βρίσκει τίποτα κακό στον τίτλο "Animal (Fuck Like A Beast)" και συνειδητοποίησε πόσο καιρό έχασε βοηθώντας την γυναίκα του σε όλες αυτές τις μαλακίες, όταν τους είδε ζωντανά τρώγοντας το πρώτο σοκ. 
Πλάκα που έχει η ζωή!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: