28.3.12

Nightstalker στο Κύτταρο


Την ερχόμενη Παρασκευή, όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου, οι Nightstalker εμφανίζονται ξανά στο Κύτταρο μετά από 4 χρόνια. Το live θα ανοίξουν οι Heavier Than God. Φαίνεται πως η μπάντα έχει πάρει φόρα αφού κινείται σε πιο γοργούς ρυθμούς απ΄ ότι μας έχει συνηθίσει μιας και μέσα Ιουλίου (μάλλον) θα κυκλοφορήσει το τέταρτο full-length album της. Ο τίτλος του; Μάλλον, όπως λένε και οι ίδιοι, Dead Rock Commandos (υποκλίνομαι). Για να δούμε, θα πάρουμε καμιά γεύση; Παρακάτω μια πολύ πρόσφατη και αρκετά χαλαρή (όπως πάντα) συνέντευξη που έδωσαν. (εδώ το δεύτερο μέρος)



20.3.12

Ταξιδιάρα Ψυχή - Documentary

Με αφορμή τις δύο συναυλίες του Αγγελάκα στο Fuzz στις 23 και 24 Μαρτίου, θυμόμαστε και ξαναπολαμβάνουμε το σχετικό ντοκιμαντέρ.

Ταξιδιάρα Ψυχή της Αγγελικής Αριστομενοπούλου
Ντοκιμαντέρ, 85', 2010

13.3.12

Enslaved or Dazed ?


Σήμερα κυκλοφορεί επίσημα το όγδοο album των Soulfly, το Enslaved. Αυτός είναι ο πέμπτος δίσκος του Cavalera τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Τρία με τους Soufly και δύο με τους Cavalera Conspiracy. Χωρίς να μετρήσω και το project του με τον Greg Puciato των The Dillinger Escape Plan που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.
Δικαίως εδώ λοιπόν δημιουργείται η απορία τι σκατά συμβαίνει στο μυαλό του Cavalera. Ή περνάει την πιο δημιουργική φάση της καριέρας του ή το πράγμα έχει αρχίσει λίγο να βρωμάει. Κι αυτό δυστυχώς επιβεβαιώνεται με το Enslaved. Θα πει βέβαια κάποιος πως δεν μπορείς να απαιτείς από ένα τύπο που έχει βγάλει πάνω από είκοσι albums να είναι όλα δισκάρες. Και ποιος είσαι εσύ που θα κριτικάρεις τις καβλάντες του τρισμέγιστου Cavalera. Ετοιμάζει λέει και αυτοβιογραφία στην οποία θα αναφέρει για πρώτη φορά σημαντικά πράγματα για την περίοδο που ήταν ακόμη στους Sepultura.

Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος και ελπίζω για όλα αυτά να φταίει η σύγχυση που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στο καυτό ήλιο της Arizona και όχι μια μεθοδευμένη προσπάθεια για άπειρα φράγκα, αναμασώντας παράλληλα και την δήθεν φήμη για ένα reunion των original Sepultura.

8.3.12

Planet Lord



Ο Dee Lord απο τους Lord 13 και ο «κασκαντέρ» Κώστας Βαρβάτος κάθε Τετάρτη στο Intrepid Fox. 

Sounds Like Hell, Looks Like Heaven

Εδώ και ένα μήνα περίπου κυκλοφορεί το νέο album, Sounds Like Hell, Looks Like Heaven, των Σουηδών Mustasch. Όλα αυτά τα χρόνια οι Mustasch κυκλοφορούν σταθερά πολύ καλούς δίσκους με έναν ήχο που κινείται ευρύτερα  γύρω από το heany rock (εδώ μια συνοπτική παρουσίαση).
Η πρωτοτυπία δεν είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει αλλά και σε τούτο το δισκίο έχουμε καλοπαιγμένα και -να περνάμε καλά-  τραγούδια, με την παραγωγή να τα σπάει. Παρόλο που στις 
σκανδιναβικές χώρες θεωρούνται πολύ μεγάλο όνομα και ιδιαίτερα στη πατρίδα τους, ακόμη δεν έχουν καταφέρει να έχουν και την ίδια επιτυχία στον υπόλοιπο κόσμο. Ονειρεύομαι συναυλιακό πακετάκι παίζοντας support στους Volbeat και μου τρέχουν τα σάλια. Παρακάτω ένα δείγμα από τη νέα τους δουλειά με το The Challenger.

2.3.12

The right stuff...L.S.D. from Vancouver

Left Spine Down. Aστείο όνομα με εξυπνακίστικο ακρώνυμο (L.S.D.) Έδρα Βανκούβερ, Καναδάς κάτω αριστερά.
Άτομα με σωστές επιρροές και -προς το παρόν- σωστή κατεύθυνση. Εξεζητημένο attitude, αλλά εξαιρετικός ήχος.