22.10.09

Θα τα φάμε τα μουστάκια μας!

(Γνωστή λαϊκή ρήση που απαντάται στα σουηδικά αστικά κέντρα)

Πάντα αναρωτιόμουν πως στο διάολο γίνεται σε μια χώρα 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων να βγαίνουν τόσες πολλές και καλές μπάντες από όλα τα μουσικά είδη.
Μήπως ξινοψολιάζονται όλη την ώρα μή έχοντας τι να κάνουν; Μάλλον  κάτι άλλο συμβαίνει εκεί πάνω.
Μάλλον επειδή έχουν τόσα φράγκα θα πει κανείς που κάθε γειτονιά έχει και ένα studio για να γράψει ο καθείς ότι του κατέβει.

Μάλλον επειδή δεν έχουν ένα εθνικό όργανο να το παίζουν όλη την ώρα και με όλους τους τρόπους όπως γίνεται εδώ στην γλυκύτατη πατρίδα μας (και δεν εννοώ αυτό της αναπαραγωγικής διαδικασίας). Ίσως έτσι να τους απασχολούν και από τις κακές σκέψεις περί ματαιότητας της ζωής που είναι, ως γνωστόν, ευρέως διαδεδομένες στις σκανδιναβικές χώρες. Οι σουηδοί Mustasch πάντως δεν φαίνονται να τους απασχολούν προς το παρόν.

Για όσους δεν έχουν ξανακούσει το όνομα αυτής της μπάντας από το μεταλoκρατούμενο Gothenburg, όχι δεν είναι άλλη μια death metal μπάντα. Ούτε folk μπάντα απο παππούδες με τεράστια μουστάκια. Heavy rock με καλές stoner δόσεις θα λέγε κάποιος, άλλοτε μελωδικότερα και άλλοτε πιο βαβουριάρικα.

Πηγαίνοντας πίσω στο 1998 οι Mustasch δίνουν από τη πρώτη στιγμή το στίγμα. Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά (πάντα επίκαιρη αυτή η φράση για όλες τις χρήσεις). Μέσα σε δέκα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει 5 albums, 2 EP, 2 best of, 11 singles και 1 dvd. Αφεντικό-κιθαρίστας-τραγουδιστής της μπάντας, πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες, είναι ο Ralf Gyllenhammar. Μαζί με τους υπόλοιπους , αφήνοντας τις πιο groove/core εμπειρίες του (P-Thong), ξεκινούν με αρκετή όρεξη (The True Sound Of The New West, EP 2001). Δεν αργούν να γίνουν γνωστοί στη πατρίδα τους (Above All 2002, Rat Safari 2003), οργώνουν τη χώρα με συναυλίες και καταφέρνουν να γίνουν από τις πρώτες φίρμες (Powerhouse 2005, Parasite EP 2006) αποκτώντας και την αντίστοιχη αναγνώριση (Latest Version of the Truth 2007).

Νέος δίσκος τώρα πλέον με ομώνυμο τίτλο. Κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες στις σκανδιναβικές χώρες και στον υπόλοιπο κόσμο λέει θα βγεί το 2010!! Για όσους πάλι δεν έχουν υπομονή ακολουθεί το tracklist προς αναζήτηση στα γνωστά λημέρια. Η λεία θα αποζημιώσει.

Mustasch-Mustasch

01. Tritonus (Prelude)
02. Heresy Blasphemy
03. Mine
04. Damn It's Dark
05. The Man The Myth The Wreck
06. The Audience Is Listening 
07. Desolate 
08. Deep in the Woods
09. I'm Frustrated
10. Lonely 
11. Blackout Blues 
12. Tritonus

Κάτι όμως απο τα παλιά προς το παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: