30.9.11

Cathedral's last spire...


Μετά από 21 χρόνια οι Cathedral αποφάσισαν να το κλείσουν το μαγαζί και είπαν να το γιορτάσουν(-με) με μία αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Βέβαια μέσα στο 2012 έχουμε να περιμένουμε και το τελευταίο τους album, το The Last Spire. Θα μπορούσε να πει κανείς εδώ, και όχι άδικα (τα παραδείγματα πολλά), πως πολύ απλά βγήκαν στη γύρα υπό τον δοκιμασμένο και επιτυχημένο τίτλο της Farewell Tour για να αρπάξουν όσα δεν μπόρεσαν να αρπάξουν μέχρι τώρα και μετά από καιρό το ξαναβλέπουμε το θέμα. Αλλά, αν ήταν έτσι, δεν θα το άφηναν για του χρόνου, μετά το τελευταίο album; Δεν είναι κάπως παράδοξο;

Παράδοξα όμως δεν υπάρχουν στη μουσική βιομηχανία. Εκτός κι αν είσαι ανίκανος, άρα ηλίθιος με όρους οικονομικής πιάτσας, ή ειλικρινής και έντιμος, άρα και πάλι ηλίθιος. Ο τρόπος που αποφάσισαν να κλείσουν την καριέρα τους οι Cathedral μπορούμε να πούμε ότι είναι το λιγότερο ειλικρινής, όπως ήταν και η πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια για κανέναν, και ακόμη περισσότερο για την τσέπη του, δεν μπορεί να είναι σίγουρος κάποιος.

Γέννημα θρέμμα αυτής της σκατένιας και μαύρης περιοχής των βιομηχανιών της κεντρικής Βρετανίας, που το ταλέντο όμως πάντα περίσσευε, κατάφεραν (μαζί και με κάτι άλλα καλόπαιδα από κει πέρα) να κρατήσουν σε σεβαστά επίπεδα αυτή τη βαριά μουσική παράδοση του νησιού. Με εννέα δίσκους ως τώρα, και με τους μισούς τουλάχιστον να γαμάνε, κλείνουν τώρα τον κύκλο τους και ο Lee Dorian με την παρέα του μας αποχαιρετούν. Μαζί τους όμως φαίνεται πως σιγά-σιγά κλείνει και τον κύκλο της μια γενιά μουσικών, απο το νησί, με στόφα και κουλτούρα που δύσκολα πλέον θα συναντούμε στο μέλλον. Μακάρι να διαψευσθώ.

Οι Cathdedral θα εμφανιστούν αύριο για τελευταία φορά στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: