14.9.11

Μεγάλες επιστροφές!

Μεγάλες επιστροφές, είτε από reunion είτε με κυκλοφορίες μετά από αρκετά χρόνια. Ας αναφέρουμε σε μορφή ειδήσεων τι μαθαίνουμε καθότι πολλοί αγαπημένοι μουσικοι και καλλιτέχναι δραστηριοποιούνται. Εδώ οι Ministry και οι Machine Head πάνε για καινούριο δίσκο, οι Anthrax έρχονται μετά από 21 (!!!) χρόνια με τον Ινδιάνο και ο κόσμος το χαβά του με την χρεοκοπία τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.
Δεν θέλω να πω πολλά για το νέο Anthrax που κυκλοφόρησε ψες. Αν όμως ένας δίσκος σ’ αρέσει από το πρώτο άκουσμα, έ τότε τα πράγματα είναι πολύ καλά.
Όπως και να χει το πρώτο φρέσκο πράμα της μπάντας από το 2003 και ο πρώτος δίσκος με Belladona από το 1990 είναι μεγάλη είδηση. Το Fight em Τil you Cant που είχε κυκλοφορήσει εδώ και κοντά δυο μήνες ως single δεν απέδιδε τις πραγματικές δυνατότητες της μπάντας, τουλάχιστον όπως αυτές ακούγονται στην επιστροφή του Ινδιάνου Belladona.

Μεγάλη είδηση για μπόλικους από μας είναι και η –πολυαναμενόμενη και γεμάτη προβλήματα- επιστροφή των Riot με το Immortal Soul. Ο Mark Reale μάζεψε πίσω το line-up του γκαβλωτικού θρυλικού Thundersteel και έχει ανεβάσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά με δηλώσεις και υποσχέσεις εδώ και δύο χρόνια.
Ίσως να είναι το τελευταίο στοίχημα των Riot, αλλά να σας πω κάτι..; Για κάθε δίσκο της μπάντας εδώ και χρόνια το ίδιο χλωμό σχόλιο ακούγεται και όλοι οι δίσκοι της γαμάνε. Έχω πολύ περιέργεια να ακούσω το τραγούδι “Riot” που ξεκινά τον δίσκο… Ομώνυμο τραγούδι στα γεράματα; To όχι και τόσο πρωτότυπο εξώφυλλο σχεδίασε πάντως ο Tony Moore!
Ο κόσμος έχει μείνει χωρίς ανάσα και για το καινούριο Machine Head. Το φοβερό single Locust ήδη έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη, και με δεδομένο ότι οι MH αποτελούν μία από τις ελάχιστες (αν όχι την μόνη) μέγα-μπάντα της εποχής μας, οι προσδοκίες έχουν εκτιναχτεί κυριολεκτικά. Για να καταλάβετε για τί προσμονή μιλάμε, το αγγλικό Metal Hammer αφιέρωσε ολόκληρο τεύχος/ειδική έκδοση στο νέο δίσκο και την μπάντα (πάτα την εικόνα αριστερά με το ευγενές παλληκάρι στο εξώφυλλο). Έχω πάντως την εντύπωση όταν μαθαίνεις πάρα πολλές λεπτομέρειες για τους μουσικούς, χάνεις και το νόημα της διασκέδασης της μουσικής, έτσι δεν είναι;
Τέλος, last but not least always first, ο Al Jourgensen, αφού πρώτα θα σοκάρει το υπερσυντηρητικό γηρονυσταλέο κοινό των ελληνικών σινεμάδων και θα σαρώσει κάθε μπουκάλι αλκοόλ βραβείο (διαγωνίζεται κιόλας η ταινία τρομάρα της!), με το FIX (το περιμέναμε από το 2010 διάολε!), έχει υποσχεθεί ότι ο νέος δίσκος της μπάντας θα είναι απίστευτα γρήγορος (yeah!) και βαρύς (yeah 2!).
Σας αφήνω με τη διασκευή που επιφύλαξαν οι Sepultura στο Just One Fix, ενσωματώνοντας αριστοτεχνικά και το South Of Heaven των Slayer. Από το καινούριο τους LP Kairos, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι ήταν η διασκευή μακράν η καλύτερη στιγμή του δίσκου.
Κακίες. Ίσως το αντίστοιχο πόνημα στο Firestarter των Prodigy να ναι καλύτερο.

1 σχόλιο:

El Tepito είπε...

Πέρα απο αυτά όμως, άντε και κάποιες άλλες κυκλοφορίες, πρέπει πάλι να αρχίζουμε να σκάβουμε μου φαίνεται σε κάθε σκηνή μπας και βρούμε κανα διαμαντάκι