24.9.10

Δε φοβάσαι…Ozzy ακούς!

Τι θα γράφατε για τον τζέντλμαν John Michael "Ozzy" Osbourne αν είχατε μόλις 10 λεπτά?
Από όλη την ακραία μουσική δεν πήρε τυχαία αυτός το ψευδώνυμο madman. Ανάμεσα στις υπερβολές που εκτόξευσαν την δημοτικότητά του, τις ουσίες που τον έκαναν μια για πάντα εξαρτημένο, την βαριά φανέλα που κουβάλαγε από τα χρόνια του στους Black Sabbath, υπήρχε πάντα η μοναδική χροιά του, μια σειρά καταπληκτικών δίσκων και απίστευτων τραγουδιών με στίχους-motto ζωής.


Δυστυχώς η προσωπική του ζωή που πάντα ήταν αντικείμενο εκτεταμένης προβολής και κουτσομπολιών, κάποια στιγμή άρχισε να ξεπερνά την ίδια του την μουσική. Πολλοί τον αποκύρηξαν επειδή –όντως- χάζεψε. Μάλλον ήταν αυτοί που δεν θυμόνταν, γιατί δεν είχαν ακούσει τα –χωρίς καμία εξαίρεση μέχρι το Ozzmosis απίστευτα- album του 1000+1 φορές, δεν πήραν κανένα μάθημα ζωής, όπως δεν μπήκαν και στον κόπο να ακούσουν τις νέες δουλειές του, που αν και κατώτερες των σούπερ άλμπουμ στα οποία είχε συνηθίσει τους πάντες, πάντα στέκονταν μέσα στο ρεύμα της εποχής.




Γιατί όταν ο κλασσικός ήχος άρχισε να στριφογυρνά επικίνδυνα στα ίδια λημέρια, ήταν ο μόνος από τους μεγάλους κλασσικούς που συνέλαβε τον νέο ήχο, έγινε μέρος του και εν τέλει και από τους πρωτοπόρους του, δίνοντας στο διψασμένο κοινό του, αν όχι τρομερούς δίσκους, νέα τρομερά κομμάτια που πάταγαν κάτω τα επίδοξα αστεράκια της νέας σκληρής σκηνής του αμερικάνικου ήχου.

Μην ξεχνιέστε, δεν είναι άνθρωπος-είναι πνεύμα: τρώει νυχτερίδες, αν φτύσει σε μπουκαλάκι γίνεται μαγικό νερό-ζωμός, νίκησε το θάνατο χίλιες και μία φορές, τα ναρκωτικά πάντως όχι, αφού μοιάζει με τον Οβελίξ, που έπεσε στο καζάνι... Πέρα από το φόβο ότι θα δεις ένα σούπερ σταρ σε παρακμή να τον τρέχουν με οξυγόνα ή να μην ακούγεται καθόλου, υπάρχει και ο φόβος της βροχής-λένε τώρα. Και ο φόβος των κλασσικών που δεν ανέχονται ούτε ένα βήμα παραπέρα και θα ζητούν επιτακτικά Sabbath και κομμάτια μόνο από τους πρώτους σόλο δίσκους του…
Αλλά δε φοβάσαι…Ozzy ακούς!
All my life I've been over the top
I don't know what I'm doing all I know is I don't wanna stop
All fired up, I'm gonna go 'til I drop
You're either in or in the way, don't make me I don't wanna stop

Δεν υπάρχουν σχόλια: