20.1.10

Tweak as a Bird


Οι Tweak Bird είναι μία μπάντα που αποτελείται απο δύο άτομα. Και αυτοί οι δύο μάλιστα τυχαίνει  να είναι και αδέλφια. Οι Caleb (guitars) και ο Ashton Bird (drums) απο το Illinois. Οι Tweak Bird ουσιαστικά είναι άλλο ένα παιδί του my space. Εδώ και δύο χρόνια ανεβάζουν τραγούδια στο profile τους με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά γνωστοί. Ώσπου ήρθε μια μέρα και η στιγμή να στείλουν σε κάποιους κύριους ένα demo.

Έτσι λοιπόν το Σεπτέμβριο του 2008 υπό την αιγίδα της ομάδας παραγωγών, Deaf  Nephews, κυκλοφορούν το πρώτο τους δίσκο με τον τίτλο Reservations. Ο δίσκος αποτελείται απο επτά, μικρής διάρκειας συνθέσεις που μάλλον ακούγονται και σαν ένα ενιαίο σύνολο. Για το τί παίζουν και για το αν αξίζουν μάλλον οι συστατικές επιστολές απο τους Deaf Nephews δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Άλλωστε αυτό το team δεν είναι τίποτα άλλο απο μία συμπαραγωγή των κυρίων Dale Crover (The Melvins, Altamont, The Men of Porn, Nirvana, Acid King, Shrinebuilder, Fantomas) και Toshi Kasai (Big Business).

Έτσι σιγά-σιγά έρχονται και οι περιοδείες ανοίγοντας αρχικά για τους Big Business. Ενώ αυτό που προς το παρόν έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά τους έιναι απο κοινού περιοδεία με τους Tool το καλοκαίρι του 2009. Έφτασαν σε σημείο μάλιστα να ανέβει στη σκηνή και να πάιξει μαζί με όλη την μπάντα ο Ashton Bird (drums). Οι Tweak Bird ετοιμάζονται να βγάλουν το νέο τους δίσκο μέσα στο 2010 και κάτι μας λέει οτι έρχεται  η ώρα να τους μάθουμε και απο αυτή τη πλευρά του πλανήτη για τα καλά. Τελευταίο τους έργο η δημιουργία του πρώτου τους video clip για το ακυκλοφόρητο ακόμη The Bones.

Δεν υπάρχουν σχόλια: