6.4.09

Hello....,we are Volbeat!

Στο σπίτι του κυρίου και της κυρίας Poulsen, λίγη ώρα έξω από την Κοπεγχάγη, πάντα ακούγονταν οι δίσκοι των Elvis Presley, Jerry Lee Lewis και Chuck Berry
Ακόμη και όταν αποκτήσουν τα πρώτα τους βλαστάρια οι rock ’n’ roll μελωδίες συνεχίζουν να παίζουν αγνοώντας ως νέοι γονείς τις τυχόν συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο στα τρυφερά αυτάκια των νεογέννητων. 
Ξαμολούν τέσσερα σε δύο δόσεις των διδύμων. 
Στη πρώτη και το μοναδικό αγόρι ο μικρός Michael.

26 χρόνια μετά ο κύριος πλέον Michael Poulsen του την έχει βαρέσει για τα καλά. Ξαφνικά διαλύει την death metal μπάντα του, Dominus, και ξεκινάει από την αρχή. 

Αποκηρύσσει εντελώς την death metal σκηνή και αρχίζει ένα rock ’n’ roll ταξίδι.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έγιναν όλα και τόσο ξαφνικά. Συνέχεια δοκίμαζε και κάτι διαφορετικό. Με τους Dominus έβγαλε τέσσερες δίσκους. Στο View To The Dim(1994) παίζει death και black, στο επόμενο The First 9(1996) death ’n’ roll, στο τρίτο Vol.Beat(1997) πιο groove και στο τελευταίο Godfallos(2000) thrash! Αλλάζει σε κάθε δίσκο και είδος. Στο μουσικό όμως ύφος που φαίνεται να κατασταλάζει είναι αυτό του τρίτου δίσκου των Dominus. Από εκεί παίρνει και το όνομα της νέας του μπάντας και το 2001 ξεκινάει τους Volbeat. Vol από το volume και beat για τον ρυθμό. Έτσι απλά ένταση και ρυθμός.
Ξεκαθάρισμα: Οι Volbeat απέχουν πάρα πολύ από το να γίνουν μια από τις μεγαλύτερες μπάντες του πλανήτη, άσε που δεν μπορούν αλλά δεν νομίζω και να το επιδιώκουν. Δεν είναι σε τίποτα βιρτουόζοι αλλά ούτε παίζουν και κάτι εξωπραγματικό. Αυτό που όμως που κάνουν δυστυχώς έχει ξεχαστεί από πολλές σύγχρονες μπάντες. Ότι μπορείς δηλαδή, παίζοντας απλά και δυνατά, να στήσεις εύκολα ένα απ’ αυτά τα party όπου όλοι θα περάσουν καλά, όπου όλα μπορούν να συμβούν και κανείς δεν θα ξεχάσει! Αν ο Johnny Cash έπαιζε heavy metal θα έπαιζε κάπως έτσι! Rock 'n' Roll, rockabilly, country, 40's, 50's, 60's, elvis look, κουνημένοι γοφοί, χορός, bourbon, ιδρώτας, γκάζια, ταλαιπωρημένες κιθάρες, κοπάνημα και πάμε!
Mετά τα πρώτα, απαραίτητα πάντα, demos, βγάζουν ένα-ένα τα δισκάκια. O κύριος Michael Poulsen, μαζι με τη παρέα του (τωρινή σύνθεση,Thomas Bredahl-κιθάρα/Anders Kjølholm-μπάσσο/Jon Larsen-τύμπανα) αφού τα έβαλε όλα στο χωνευτήρι του μας έδωσε τα παρακάτω:

The Strength/The Sound/The Songs, 2005

Η διασκευή "I Only Want To Be With You" που έχουν ξεσκίσει εδώ είναι κομμάτι του '63 και το πρωτοτραγούδησε μία πριμαντόνα απο την Βρεττανία η κυρία Dusty Springfield που μεγαλουργούσε στα 60's, ενώ έχει διασκευαστεί και απο άλλους (Samantha Fox-όλα τα λεφτά, Elton Jhon, The Tourists feat. Annie Lennox κ.α )



Rock the Rebel/Metal the Devil, 2007

Στο κομμάτι "The Garden's Tale" συμμετέχει ο συμπατριώτης τους Johan Olsen , οπου τους δικούς του στίχους τραγουδάει στη μητρική του γλώσσα. Γνωστός στη πατρίδα του (μόνο) με τους Magtens Korridorrer. Το ίδιο τραγούδι είχε επιλέξει ο επίσης δανός Daniel Agger, παίκτης της Liverpool, στο "LFC Athens 2007 Playlist" για το τελικό του Champions League που είχε γίνει στα μέρη μας.
Εδώ βρίσκουμε και το "Sad Man's Tongue" το οποίο είναι ουσιαστικά ένας φόρο τιμής στο "Folsom Prison Blues" του Johnny Cash.

Guitar Gangsters & Cadillac Blood 2008

Επτά εκ των 14 τραγουδιών έχουν την ίδια θεματική ενότητα. Ιστορίες απ' αυτές που όλοι οι άντρες θέλουν να ζήσουν. Στο "Mary Ann's Place" συμμετέχει η αρκετά συμπαθητική και πάλι δανέζα Pernille Rosendahl (πρώην Swan Lee, νυν The Storm). Απο διασκευές έχουμε το "I'm So Lonesome I Could Cry" του Hank Williams τραγουδιστή της country με έτος γέννεσης παρακαλώ το 1949! Και η δεύτερη ως bonus track το "Making Believe", η οποία βασίζεται στη διασκευή και πάλι των Social Distortion στο κομμάτι της Kitty Wells, γνωστή και ως The Queen of Country Music.

ΥΓ: Ξυπνήστε και φέρτε τους Ελλάδα, γιατί αυτό που ακολουθεί στο βιντεάκι δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό που θα συμβεί!

1 σχόλιο:

Nicotino είπε...

Μary Ann's Place και τα μυαλά κομπόστα!!!!

Κατατάλλα αυτό το πλέι-λιστ της Liverpool για τον τελικό της Αθήνας, λίγα καλά κομμάτια είχε. Πως να μην χάσουν?

Ιδού:
1. 'Ring of Fire' - Johnny Cash (LFC squad)
2. 'The Weekend (Come and Get Up Everybody)' – Byron Stingley (Peter Crouch)
3. 'Dakota' – Stereophonics (Steven Gerrard)
4. 'Waterfall' - The Stone Rose (Jamie Carragher)
5. 'Gonna Fly Now' / Training Montage from 'Rocky' (Pepe Reina)
6. 'Everynody's Changing' – Keane (Robbie Fowler)
7. 'Say It Right' – Nelly Furtado (Luis Garcia)
8. 'Numb / Encore' – Jay-Z & Linkin Park (Sami Hyypia)
9. 'Red, Red Wine' – UB40 (Craig Bellamy)
10. 'Stand By Me' – Oasis (Xabi Alonso)
11. 'Gardens Tale' – Volbeat (Daniel Agger)
12. 'Eye of the Tiger' – Survivor(Pepe Reina)
13. 'Walk in Fire' – The Dove (Liverpool Echo Sports Desk)
14. 'You'll Never Walk Alone' – Elvis Presley or Gerry Marsden version (LFC squad)
15. 'In My Life' – Johnny Cash version (Jamie Carragher)