2.3.11

Let's Go Murphys!!!

Εχθές κυκλοφόρησε επίσημα το έβδομο studio album των Dropkick Murphys, Going Out In Style. Χωρίς πολλά λόγια οι Dropkick Murphys μετά απο τρεισήμισι χρόνια, μας δίνουν άλλο ένα irish-punk όργιο που δεν σ' αφήνει λεπτό ν' αγιάσεις.
Όλα είναι πάλι εδώ. Αυτή τη φορά όμως το album είναι concept και επικεντρώνεται γύρω απο τις περιπέτιες του Cornelius Larkin, ενός -τι άλλο;- ιρλανδού μετανάστη. Ο Cornelius βέβαια δεν είναι απο αυτούς τους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Με όλο το τσαμπουκά και το πείσμα, αλλά και με άφθονο αλκοόλ, που χαρακτηρίζει την κέλτικη φυλή θα τα καταφέρει!

Το album εμπλουτίζεται με διάφορες συμμετοχές (μέλη των NOFX και The Living End), αλλά αυτή που προκάλεσε έκπληξη και δέος είναι η συμμετοχή του μεγάλου Bruce Springsteen στη διασκευή του Peg o' My Heart. Ενώ το album κλείνει με την τσιτάτη διασκευή του παραδοσιακόυ Irish Rover, γνωστου άσματος απο μία άλλη διασκευή που έκαναν απο κοινού οι The Dubliners και οι The Pogues. (όποιος δεν έχει δει το σχετικό video, δεν έχει δει πράμα) 

Οι Dropkick Murphys βρίσκονται στο peak της καριέρας τους, αφού καταφέρνουν όλα αυτά τα χρόνια να βγάζουν σταθερά καλούς δίκους και οι live εμφανίσεις τους να αποτελούν σημείο αναφοράς. Αυτό όμως που έχουν καταφέρει και τους δίνει μεγαλύτερη αξία είναι οτι βγάζουν μια εικόνα που τους δείχνει να ανήκουν σε μια μεγάλη παρέα που όλοι μαζί περνάνε, το λιγότερο καλά, κάθε φορά που η μπάντα παίζει. Απλά η παρέα αυτή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ μεγάλη. Θα χαρακρηριστώ γραφικός αν για ακόμη μία φορά αναρωτηθώ πότε θα ξυπνήσει κάποιος για να τους φέρει απο δώ; Μέχρι τότε δεν νοείται γορτή χωρίς δαύτους!    

Going Out In Style

1. Hang 'Em High
2. Going Out In Style
3. The Hardest Mile
4. Cruel
5. Memorial Day
6. Climbing a Chair to Bed
7. Broken Hymns
8. Deeds Not Words
9. Take 'Em Down
10. Sunday Hardcore Matinee
11. 1953
12. Peg o' My Heart
13. The Irish Rover

Δεν υπάρχουν σχόλια: