10.3.10

Tones for Deafs?

Απο το 2006 που κυκλοφόρησαν και το τελευταίο τους δίσκο, το Saturday Night Wirst, οι Deftones μέχρι σήμερα έχουν περάσει απο μύρια κύματα. Η μπάντα έφτασε στα όρια της διάλυσης. Απ' τη μία οι χαμηλές πωλήσεις (λέμε τώρα) και απο την άλλη το σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα του μπασίστα Chi Cheng που τον άφησε σε κώμα. Είχαν ήδη αρχίσει το νέο δίσκο με το τίτλο Eros, το οποίο όμως κάτω απο τις νέες συνθήκες μπήκε στο πάγο.

Παρόλ' αυτά η μπάντα συνεχίζει και αποφασίζει να βγάλει νέο δίσκο. Αντικαθιστά προσωρινά τον Cheng και μπαίνει στο στούντιο στα τέλη του 2009.  Μετά απο δύο μήνες έχουν ξεμπερδέψει. Ο Chino Moreno και η παρέα του ανακοινώνουν πως στις 18 Μαίου του 2010 θα κυκλοφορήσει το Diamond Eyes με το παρακάτω setlist:

     Deftones-Diamond Eyes

  1. Diamond Eyes
  2. Royal
  3. CMND/CTRL
  4. You 've Seen the Butcher
  5. Beauty School
  6. Prince
  7. Rocket States
  8. Sextape
  9. Risk
  10. 976-EVIL
  11. The Place Is Death  

Για να μην μας αφήσουν όμως παραπονεμένους μέχρι τότε, δίνουν με δωρεάν download το Rocket States απο τις 23/02, ενώ ως επόμενο  single θα κυκλοφορήσει στις 30/03 το Diamond Eyes. Μόλις χθές ανέβηκε και το video του Rocket States που ακολουθεί παρακάτω.

Οι Deftones είναι απο τις μπάντες που διχάζουν. Ποτέ δεν σου κάθεται καλά όταν μια μπάντα γίνεται ανα το κόσμο γνωστή απο τα charts και απο τo κάθε MTV. Οτι όλος ο κόσμος μιλάει για αυτούς επειδή κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πιτσιρικάδες αμερικανάκια έτρεξαν να αγοράσουν τα δισκάκια τους. Ίσως να είναι πράγματι υπερτιμημένοι. Δηλαδή μια μέτρια μπάντα που απλά σε ότι έκανε γινόταν χαμός έχοντας τρελές αβάντες. Απ' την άλλη δεν μπορώ να μην αναφέρω την αντιμετώπιση της εδώ super συντηρητικής μεταλλικής κοινότητας το καιρό που η μπάντα βρισκόταν στο απόγειό της. Όπως πάντα μπάντες πού τώρα γαμάνε στην άλλη όχθη του ατλαντικού εδώ θα τις μάθουμε στη καλύτερη σε κανα πεντάρι χρόνια. Και δεν αναφέρομαι σε αυτές που μοσμοπουλάνε ότι βγάζουν. Η αλήθεια όπως πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση. Το σίγουρο είναι όμως οτι δεν μπορείς έυκολα να προσπεράσεις κάθε βήμα των Deftones.      

ΥΓ: Άσε που o Moreno είναι τρελό μεξικάνι. Ο πατέρας του είναι απο το Βίβα Μέχικο, ανώ η μάνα του -κρατηθείτε- έχει μεξικανικές, ιρλανδικές, ινδιάνικες και κινέζικες ρίζες! Καλά μόνο στο Αμέρικα μπορούν να γίνονται αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: