30.4.10

Στην Αθήνα ο Ozzy!

Τέλος! Αυτή η χρονιά δεν υπάρχει σε όλους τους τομείς. Έρχεται να μας ισοπεδώσει ο Madman στις 25 Σεπτεμβρίου στο Terravibe. Θυμίζω πως στις 15 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το νέο του album, Scream, ενώ σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί η σύνθεση και οι ημερομηνίες που θα λάβει μέρος το Ozzfest!

28.4.10

Μουσικά Κύματα - Rock Festival 2010


Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους πήραν την πρωτοβουλία για το παραπάνω γεγονός. Ένα πολύ καλό ζέσταμα για την επερχόμενη συναυλία των Clutch, που ευτυχώς για την επιβίωση του μουσικόφιλου ελληνικού κοινού θα διεξαχθεί στο Gagarin.

27.4.10

The student and the teacher…


Ωραία ματωμένα horror νέα από το μέτωπο του Rob Zombie. Χτες ανήγγειλε ότι ετοιμάζει νέα ταινία και σήμερα το πρωί είναι νο.1 στα μηχανάκια ψαξίματος σε όλη την Αμερική.

Στα μουσικά τώρα, μπορεί να θέλαμε το καινούριο δίσκο του πιο
groovy από ότι τελικά ήταν, αλλά ο τύπος κάνει αυτό που γουστάρει. Οι πιο old-school κιθάρες του Hellbilly Deluxe 2 θύμιζαν κάτι από Alice Cooper, και τι πιο φυσιολογικό από το να πάνε σε περιοδεία μαζί δάσκαλος και μαθητής.
«Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο δάσκαλος και ποιος ο μαθητής» έκανε με νόημα ο
Alice Cooper σε σχετική του συνέντευξη. Το Gruesome Twosome tour θα τσακίσει Καναδά και Αμερική από Απρίλη (έχει αρχίσει το πανηγύρι) μέχρι και τουλάχιστον Αύγουστο....Και εντάξει ο Zombie, αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Αμερικάνοι δε χορταίνουν με τίποτα τον 62χρονο τεμαχιστή παρθένων Alice Cooper।

Δεν είναι όμως και τόσο περίεργο αν σκεφτείτε βέβαια ότι τύποι με την δημοφιλία του Zombie
τον έχουν ως σούπερ επιρροή, κυρίως στο στυλ και την όλη θεματολογία.


Σε αυτό ο (γιος παπά)
Alice Cooper επηρέασε μια για πάντα όλο τον ακραίο ήχο: η horror θεματολογία του διανθισμένη με χιούμορ και θεαματικές ακραιότητες που παραπέμπουν σε καρτούν δεν έφυγε ποτέ από την μόδα εδώ και 30 χρόνια… Οι κλασσικές heavy metal μπάντες πx πήραν το στυλ του και το έκαναν πιο σκοτεινό, ακραίο και μυστηριακό, ενώ άλλοι όπως ο Zombie το έκαναν πιο φαντασμαγορικό, φασαριόζικο, καρτουνίστικο και φτιαγμένο για αρένες. Σαν να έχει δίκιο ο γιος του παπά που λέει ότι ο Ρομπ είναι... "ο μικρός μου αδερφός"...




ΥΓ: Δεν μας χάλασε που δεν παίζει να τους δούμε με τίποτα...

22.4.10

Savannah Rocks Athens

Απ' ότι φαίνεται το live των Kylesa  θα γίνει κανονικά την Κυριακή. Το θηρίο απο την Ισλανδία έχει κουλάρει πλέον και η κατάσταση με τις μεταφορές επανέρχεται στους πρότερους ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή οι Kylesa μαζί με τους Dark Castle συνεχίζουν την ευρωπαϊκή  περιοδεία τους που είχε σαν αφετηρία το Βέλγιο στις 4 του Απρίλη. Απο τότε δίνουν καθημερινά συναυλίες οργώνοντας την σκιασμένη Ευρώπη. Έτσι θα έρθουν και στην Αθήνα (για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο), χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα. Ενώ ο τελευταίος σταθμός τους πρίν απο εμας θα είναι η Αυστρία στις 24. Επιπλέον, οι τελευταίες ανταποκρίσεις απο το Roadburn μιλούν απλά για μια ισοπεδωτική εμφάνιση. 
Τα πράγματα εντός συνόρων για τη παρέα απο την Savannah της Georgia είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Μοιράζονται τον τίτλο της καλύτερης μπάντας της πόλης  (και όχι μόνο) μαζί με τους κολλητούς τους Baroness, διανύοντας παράλληλα το δέκατο έτος της υπαρξής τους. Με τέσσερα δισκάκια στις αποσκευές τους και με τα δύο τελευταία ειδικά (Time Will Fuse Its Worth-2006, Static Tensions-2009) να μας έχουν αφήσει με το στόμα ανοικτό πρέπει να περιμένουμε πολλά. Αυτή τη στιγμή άλλωστε βρίσκονται στο peak της καριέρας τους. Είναι μία απο τις περιπτώσεις τελευταία, που σηματοδοτούν το πού πάει ή μπορεί να πάει η φάση με τον ακραίο ήχο. Έχοντας δηλαδή πολλά μπολιασμένα στοιχεία στη μουσική τους καταφέρνουν να ακούγονται αρκετά ξεκάθαροι. Είναι ακραίοι αλλα με νόημα και με συγκεριμένη πρόταση (που θα έλεγε και ο Γιωργάκης για το ΔΝΤ). Δεν φλυαρούν. Σε πατάνε στα πιο νευραλγικά σημεία του νευρικού σου συστήματος. Τσιτώνεις και αντιδράς σαν λυσσασμένο σκυλί.
Επειδή τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, ακολουθεί ένα πολύ καλό interview που έδωσαν, δίνοντας μας μια πολύ καλή γεύση για το ποιοί είναι και το τι να αναμένουμε.
Να μη ξεχάσω και τους δικούς μας πολυ καλούς Lucky Funeral που τα πράγματα πάνε όλο καλύτερα γι' αυτούς όσο περνάει ο καιρός.

15.4.10

Farflung - An Unbelievable Story

Η πιθανότητα να υπάρχουν και να έχουν επισκεφτεί τον πλανήτη μας εξωγήινοι πολτισμοί είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει έστω και για μια φορά στη ζωή του, κάθε γήινο. Οι απόψεις διίστανται και είναι τόσες, όσες σχεδόν και οι κωλοτρυπίδες αυτού του πλανήτη. Προσωπικά για μένα το ζήτημα έχει λυθεί εδώ και λίγο καιρό με αρκετά ξεκάθαρο τρόπο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη απο τους Farflung.

14.4.10

Are You Ready For Monster Magnet?

Κάτι είχε πάρει το μάτι μου το τελευταίο καιρό για νέα κυκλοφορία της παρέας του Wyndorf αλλα χωρίς καθόλου επιπλέον λεπτομέρειες. Την είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει ο κιθαρίστας της μπάντας Ed Mundell προσερχόμενος στα Revolver Golden Gods Awards. Και εκτός αυτού έδωσε και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες επιπλέον πληροφορίες. Όπως για το πότε θα βγεί, που ετοιμάζονται να εμφανιστούν το καλοκαίρι καθώς και πώς θα ηχεί!



¿Got Cock? The power of RevCo...



Νέο άλμπουμ από τους Revolting Cocks (για τους φίλους RevCo). Για το Viva Muchachos πολυαναμενόμενο, όπως κάθε δουλειά του Al Jourgensen και της παρέας του.
Επίσημα κυκλοφόρησε ψες…

Στο myspace τους μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση (όπως η κυρία στο εξώφυλλο) και να ακούσετε το Τrojan Horse oλόκληρο...
Για τα υπόλοιπα...ας φροντίσει το ίντερνετ.
Το tracklist-
1. "Trojan Horse" - 6:15
2. "Filthy Senoritas" - 4:48
3. "Dykes" - 6:41
4. "Juice" - 4:51
5. "Piss Army" - 4:30
6. "Fuck Money" - 3:57
7. "Bitch Addictive" - 4:47
8. "Air Traffic Control" - 3:38
9. "Poke-A-Hot-Ass" - 4:21
10. "Me So Horny" - 4:33 (2 Live Crew cover)

11. "Me So Horny (Remix)" - 5:10

Από τους τίτλους και μόνο των τραγουδιών μπορείτε να συμπεράνετε γιατί πράμα μιλάμε... Αυτή η μανία τους για τελείως ηλίθια θέματα ντυμένα με εκπληκτικές μουσικές -στη λογική της παράδοσης που άφησε το περσινό τεράστιο Sex-O Olympic-O συνεχίζεται...

Άντε και καλά…κρασά!

12.4.10

Accept...To δις εξαμαρτείν

Οι Accept αποτέλεσαν ένα από τα δυναμικότερα heavy metal ονόματα της δεκαετίας του ’80. Υπερδυναμικός ήχος, καταπληκτικές κιθάρες, ταχύτητα, φοβεροί στίχοι-σλόγκαν και να μια μπάντα τούμπανο με τον γρυλίζοντα κοντόχοντρο Udo Dirkschneider στα φωνητικά να βγάζει τις δισκάρες την μία μετά την άλλη. (1982: Restless and Wild , 1983: Balls to the Wall , 1985: Metal Heart , 1986: Russian Roulette) Η μπάντα παρά την εξαιρετική της επιτυχία σε Ιαπωνία και Ευρώπη διαλύεται ουσιαστικά μετά το Russian Roulette εξαιτίας μουσικών διαφορών.

O Udo ήθελε η μπάντα να συνεχίσει στο γνωστό υπερδυναμικό heavy metal στυλ της, αλλά οι υπόλοιποι είχαν καβαλήσει το καλάμι και θέλανε να καταξιωθούν εμπορικά στις ΗΠΑ, να κινηθούν σε πιο mainstream hard rock ήχο που εκείνη την εποχή έκανε θράυση στο Αμέρικα: αποτέλεσμα ο «καθαρός» David Reece να αναλαμβάνει τα φωνητικά στο Eat The Heat του 1989. Καλό άλμπουμ αλλά όχι Accept
Έτσι, η μπάντα διαλύει οριστικά το ’90 αφήνοντας εκατομμύρια φαν με την απορία…


Ο Udo συνέχισε την πορεία του με τους UDO (τι πρωτότυπο όνομα...) γρυλίζοντας και βγάζοντας κάποια εξαιρετικά (Mean Machine-1988, Faceless World-1990 και Timebomb-1991) και κάποια μέτρια έως και αδιάφορα σόλο άλμπουμ που θα μπορούσαν να είναι και η συνέχεια των Accept. Πλάι του και ο Stefan Kauffman, πρώην ντράμερ των Accept και εκ των βασικών συνθετών της μπάντας, που εδώ έπαιζε κιθάρα.


Ενδιάμεσα τα γράμματα και οι εκκλήσεις χιλιάδων φαν από όλο τον κόσμο έχουν ως αποτέλεσμα την επανένωση το 1992. Συνεχίζουν ως το ’96 με τρία μέτρια προς καλά άλμπουμ με τον Udo και πάλι στα φωνητικά, αλλά εμφανίζονται και πάλι οι μουσικές διαφωνίες και οι προτεραιότητες των μελών ήταν διαφορετικές. O Wolf Hoffman ας πούμε είχε πάει να ζήσει μόνιμα στην Ιαπωνία και έβγαζε δίσκους κλασσικής μουσικής ασχολούμενος με τη φωτογραφία!!

Τώρα όμως, 14 χρόνια μετά υπάρχει μια δεύτερη επανένωση που είχε εδώ και ένα χρόνο μπει στα σκαριά, καθαρά για τα φράγκα δεν το συζητάμε, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα, χωρίς το σήμα κατατεθέν της μπάντας, την ιδιότυπη φωνή του κοντού τιτάνα Udo…
Η μπάντα θα βγάλει νέο άλμπουμ, θα λέγεται μάλλον Blood of the Nations και θα περιοδεύσει σαν την απατημένη σύζυγο, αφού ο άντρας της θα λείπει…
Κι αυτό γιατί όταν λείπει ό Udo από τους Accept μιλάμε προφανώς για φαί χωρίς αλάτι… Ο Mark Tornillo (ποιος είν αυτός ο αψηλός? Έλα ντε…) θα αναλάβει τα φωνητικά, αλλά ακόμα και αν οι συνθέσεις κινηθούν σε υψηλό επίπεδο, ακόμα και αν ο Tornillo είναι παιχταράς, Accept χωρίς Udo δεν υπάρχουν, μιλάμε για υβριδικό.

Όσο κι αν εκτιμώ τόσο τον Peter Baltes, όσο και τον παίχταρο Wolf Hoffman δεν μπορώ να τους ακολουθήσω. Ούτως ή άλλως οι Accept δεν θα είχαν πολλά να προσφέρουν μουσικά εν έτη 2010: το ένα και μονοδικό όμως που θα όφειλαν να κάνουν ήταν να φέρουν εκείνη την παλιά συγκίνηση των 80ς με τον μοναδικό Udo στα φωνητικά ως το trademark τους. Και επίσης δεν θα είναι και ο Stefan Kauffman…

Προτιμούν όμως να κάνουν το ίδιο λάθος με το 1989 …

8.4.10

Strange Cousins from Maryland


ΥΓ: Θα πετάνουμε ούλοι!!!!

Τελικά υπάρχει Θεός!


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απο το Stop That Sound οι Faith No More θα ξαναπροσγειωθούν (για όσους έκαναν μπανάκια και δεν πρόλαβαν πέρσι) στη Αθήνα στις 13 Ιουλίου, στα πλαίσια του Ejekt Festival. Την ίδια ημέρα θα είναι και οι Unkle.

6.4.10

Gods Of Metal 2010-Μα κε κάτσο!


Μας την φορέσανε οι Ιταλιάνοι μάγκες μου. Έχοντας χάσει τη μπάλα προσπαθώντας να παρακολουθήσουμε τα line-up των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ το καλοκαίρι, κατά τύχη πήρα πρέφα το Gods Of Metal τον Ιούνιο στο Collegno του Τορίνο…

Δείτε πρόγραμμα εδώ αριστερά...φάτε μάτια ψάρια! Και μετά τα πανηγύρια της Παρασκευής και το Σάββατο του Cavalera (που θα πάει με νέο δίσκο να υπενθυμήσω), την Κυριακή όπως βλέπετε headliners θα ειναι οι Motorhead. Ο Lemmy τίμησε την πασχαλιά όπως φαίνεται και στην άνω φωτό και τώρα θα τρέχει στα φεστιβάλ ο δικός σου...
……και σκεφτείτε ότι για όλα αυτά θα πληρώνατε μόνο 80 γιούρος όλο το τριήμερο… Κι αν θέτε μόνο μια μέρα…40!

Ειδικά η Παρασκευή είναι απίστευτη, χοχοχο, Killswitch Engage, DevilDriver και Fear Factory τουγκέδα…

Κάτσατε? (…κε κάτσο-κε κάτσο!!!)

http://www.godsofmetal.it/en/index.php

1.4.10

Scream for us..... Madman

Πολλά τα νέα απο το μέτωπο του Ozzy. Κατ' αρχάς ο νέος δίσκος του θα βγεί κάπου τον Ιούλιο, έχοντας οριστικοποιηθεί και ο τίτλος του που θα είναι Scream. Πλαισιωμένος πλέον απο τους Gus G. (καρντάσι), Rob ''Blasko'' Nickolson (χρόνια στο πλευρό του Rob Zombie), Mike Bordin (Faith No More για τους αναλφάβητους) και Adam Wakeman,  o madman φαίνεται πως επιτέλους κουνάει τον κώλο του και έχει πλέον ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του νέου του δίσκου. Τέσσερις είναι ως τώρα οι επιβεβαιωμένοι τίτλοι τραγουδιών που θα συμπεριλάβει:
Let It Die
Soul Sucka
Diggin' Me Down και
Let Me Hear You Scream
Το τελευταίο μάλιστα θα ναι και το πρώτο single που θα κυκλοφορήσει. Όχι στα δισκοπωλεία αλλα στο επεισόδιο της 14ης Απριλίου της σειράς CSI:NY. Θα ακουστεί λεει ένα μικρό δείγμα όταν θα διαδραματίζεται μια εξέγερση σε κάποιες φυλακές. Το κανε πάλι το θαύμα της η Sharon.

ΥΓ: Ενώ στο νεό album του Slash, συμμετέχει ερμηνεύοντας το Crucify The Dead

Έρχονται οι Clutch

Σύμφωνα με το επίσημο site των Clutch (δες εδώ) η μπάντα θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 21 Ιουλίου για μια συναυλία στο An Club!!!!. Αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες.

ΥΓ: Μα στο An τον Ιούλιο?